Pszczyńskie masło najlepsze!
02.09.2008, 13:54 |
Masło wyprodukowane przez Okręgową Spółdzielnie Mleczarską w Pszczynie zostało uhonorowane certyfikatem Śląskiego Znaku Jakości 2008.
Konkurs już od jedenastu lat pod patronatem wojewody śląskiego oraz marszałka województwa śląskiego organizuje Kapituła Śląskiego Znaku Jakości. Jego celem jest udowodnienie, że tutejsze produkty w niczym nie ustępują jakością tym z innych części kraju oraz tym importowanym z zagranicy. Co roku członkowie Kapituły, ze zgłoszonych przez producentów wyrobów spożywczych wyłaniają te o szczególnie wysokiej jakości. W tym roku, jedna z nagród przypadła właśnie Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej za ich tradycyjne masło pszczyńskie. – Jesteśmy bardzo dumni z tej nagrody, bo przy tak silnej konkurencji, która obecnie panuje na rynku dodaje nam ona prestiżu, a zarazem potwierdza fakt, że nasze masło jest dobre i zdrowe – mówił prezes OSM, Jacek Jeleń.
Kapituła doceniła pszczyńskie masło za jego doskonały smak, naturalność, oraz tradycyjną metodę produkcji. – Nasze masło wśród innych wyróżnia fakt, że 82% jego zawartości stanowi czysty tłuszcz mleczny – zdradził prezes.
Już niedługo symbol śląskiego znaku jakości pojawi się na opakowaniu masła. - Liczymy, że ta nagroda pomoże nam w dotarciu do szerszego grona klientów, którzy powinni przekonać się, że nasze masło jest najlepsze – podkreśla Jacek Jeleń.
kaz