Festiwal „Śląskie Smaki”

21.06.2010, 16:31

OGÓLNY

W sobotę 19 czerwca w Złotym Potoku koło Janowa odbyła się piąta edycja Festiwalu „Śląskie Smaki”. O „Złoty Durszlak” i tytuł „Eksperta Śląskich Smaków” rywalizowało 18 drużyn amatorów oraz profesjonalistów.

Wśród amatorów zwyciężył Team Rodzinny z Czarkowa, natomiast w kategorii profesjonaliści” kucharze z katowickiego hotelu Qubus.

W ramach Festiwalu rozegrany został również konkurs na najlepszą nalewkę, w którym pierwsze miejsce zajął pszczyński krupnik według receptury restauracji Stara Piekarnia w Pszczynie, natomiast trzecie - rabarbarówka sporządzona przez Krystynę i Elżbietę Nawrotek z Wisły Wielkiej. Uczestnikom „Śląskich Smaków” reprezentujących gminę Pszczyna kibicował m.in. zastępca burmistrza Dariusz Skrobol.

akm

T G+ F

Zobacz także

Festiwal Kulinarny „Cieszyńskie Smaki”
Festiwal Kulinarny „Cieszyńskie Smaki”
Festiwal  „Śląskie smaki”
Festiwal „Śląskie smaki”
Świąteczny Weekend Zakupów w Pszczynie
Świąteczny Weekend Zakupów w Pszczynie
35 lat Muzeum Prasy Śląskiej
35 lat Muzeum Prasy Śląskiej
Uhonorowani przez Sybiraków
Uhonorowani przez Sybiraków
Pszczyna: Budżet na 2021 rok przyjęty
Pszczyna: Budżet na 2021 rok przyjęty
Apel w sprawie trudnej sytuacji Uzdrowiska
Apel w sprawie trudnej sytuacji Uzdrowiska

Komentarze:

treść:
autor:

SQL: 18