(fot. UM)

Remigiusz Rączka gotował w pszczyńskim Skansenie

Pszczyna12.08.2020, 20:19

Remigiusz Rączka wraz z TVP 3 gościł ostatnio w pszczyńskim Skansenie. Pod okiem specjalisty przygotowywane były śląskie specjały, którymi zajadali się ludzie ciężko pracujący na wsi w dawnych czasach. Niektóre z tych potraw przetrwały do dziś.

Bohaterem odcinka był ziemniak i boczek, w różnych odsłonach. Nie zabrakło też maszketów. Szczegóły poznacie wkrótce - podczas programu, który można będzie obejrzeć w sobotę, 15 sierpnia o godzinie 18.00 na antenie TVP3. 

(źródło: UM)

KK

T G+ F

Zobacz także

Warsztaty wielkanocne w skansenie
Warsztaty wielkanocne w skansenie
Powrót do hafciarstwa na ziemi pszczyńskiej
Powrót do hafciarstwa na ziemi pszczyńskiej
Trwa rozbudowa zaplecza sportowego w Łące
Trwa rozbudowa zaplecza sportowego w Łące
Spotkanie autorskie z Filipem Springerem
Spotkanie autorskie z Filipem Springerem

Komentarze:

treść:
autor:

SQL: 18