Maszyna coraz bliżej. Kusi programem, a także specjalnymi daniami
10.06.2014, 12:38 |
Pszczyna
Nowości i szczegóły tegorocznej Teatralnej Maszyny Pszczyna, a także prezentacja dania festiwalowego – dziś odbyło się maszynowe śniadanie poprzedzające imprezę.
W tym roku nowością będzie biuro festiwalowe, które zlokalizowane ma być przy wejściu do parku. Będzie tam można zasięgnąć informacji o festiwalu, a także skorzystać z czytelni.
Teatralna Maszyna zdobywa nowe miejsca. - Imprezy odbędą się na terenie takich zakładów jak Bilfinger Elwo, Patentus czy szpitala w Pszczynie. Warto dodać, że wstęp na część imprez będzie biletowany. Bezpłatne wejściówki będzie można odebrać w sekretariacie PCK-ulu, biurze festiwalowym lub 15 minut przed spektaklem – informował szef artystyczny, Wojciech Jakubiec. Ilość miejsc na wydarzenia w tych zakładach jest ograniczona!
Podczas śniadania prasowego uczestnicy skosztować mogli dania festiwalowego - polędwiczki wieprzowej na puree z zielonego groszku ze szparagami zielonymi i sosem własnym.
Przepis znaleźć można w najnowszym numerze „Gazety Pszczyńskiej”. – Dania będzie można spróbować w naszym punkcie oraz Bugsy’s Jazz Club do końca lipca - mówił szef kuchni Bistro&Bar Punkt ”G”astronomiczny, Marek Furczyk, gdzie odbyło się maszynowe śniadanie.
Pojawi się także wegetariańska wersja dania, czyli tarta ze szpinakiem i bukietem sałat. W ubiegłym roku było festiwalowe piwo, w tym roku posmakować będzie można win morawskich.
W najnowszym numerze „Gazety Pszczyńskiej” znajduje się specjalna wkładka z pełnym programem imprezy.
Teatralna Maszyna wyruszy już 18 czerwca i potrwa do 22 czerwca.
kc