Dla ciała i zmysłów - otwarcie Hotelu Zamkowego i restauracji

18.12.2006, 16:20

Artykuł sponsorowany

Nastrojowe wnętrza, ciepłe kolory, wyjątkowa dbałość o detale, które w dużej mierze nawiązują do regionalnej tradycji. Restauracja „Stara Piekarnia” przyjmuje gości od 15 grudnia, Hotel Zamkowy otworzy swoje podwoje już w Nowym Roku. Najnowsza propozycja Józefa Przybyły zadowoli nawet najbardziej wymagających Klientów, począwszy od dań po bazę noclegową. W restauracyjnym menu znalazło się wiele propozycji autorskich. Serwowane dania mają charakter dość eklektyczny, bo stanowią połączenie kuchni różnych narodowości. - Wspólnie z szefem kuchni, Sebastianem Kozikiem i Grzegorzem Suchockim przygotowaliśmy menu oparte na kuchni dworskiej. Są tutaj akcenty niemieckie, francuskie, austriackie. To propozycja dość odważna, ale naszym zamiarem jest podać gościom coś nowego, zaskakującego – mówi Józef Przybyła, właściciel. Oczywiście nie zabraknie też dań dla amatorów tradycyjnej kuchni śląskiej. Specjalnością „Starej Piekarni” jest gęś podawana na różne sposoby, która nie tylko wybornym smakiem wpisze się do firmowej tradycji. - Chcemy zaakcentować naszą specjalność poprzez obchody Święta Gęsi, które przypada 11 Listopada, w Dzień św. Marcina – zdradza Józef Przybyła. Do tego najwyższej jakości pieczywo, które łączy się z samą nazwą restauracji i jej historią. - Przed wojną mieściła się tutaj piekarnia. Potem losy tego budynku były różne. Ale w końcu historia zatoczyła koło – relacjonuje Józef Przybyła. „Stara Piekarnia” to miejsce szczególne, które spaja regionalną tradycję i współczesne trendy.

Wielojęzyczne menu, docelowo również w języku czeskim, świetnie wyszkolona, młoda, ambitna obsługa, dla której języki obce nie są barierą starczą za najlepszą rekomendację. Dodatkowo od 15 grudnia Goście mają okazję nie tylko delektować się smacznymi daniami, ale mogą zatrzymać się w Pszczynie na dłużej. Tuż nad „Starą Piekarnią” otwarty zostanie Hotel Zamkowy, który stanowi odpowiedź na potrzeby rynku. - Jest to obiekt kompleksowy, z salą konferencyjną, apartamentem, pokojami o wysokim standardzie, których na razie jest 10, lecz planujemy poszerzyć ofertę o kolejne dwa. Każdy pokój wyposażony jest w telefon, telewizję i Internet. Nastawiamy się na gościa indywidualnego i biznesowego – o najnowszej ofercie opowiada Józef Przybyła. Cztery lata remontu samego budynku, pół roku adaptacji wnętrz. Efekty można było podziwiać podczas oficjalnego otwarcia. Jeszcze tego samego dnia w apartamencie Hotelu Zamkowego pojawił się pierwszy nieoficjalny gość, Małgorzata Walewska, światowej sławy mezzosopranistka.

Hotel Zamkowy i Restauracja Stara Piekarnia”
Pszczyna, ul. Rynek 20, tel. 032 449 17 20, fax. 032 449 17 25

Restauracja Stara Piekarnia” zaprasza od poniedziałku do czwartku, a także w niedziele od 10.00 do 22.00, w piatki i soboty do 24.00



agw

T G+ F

1

1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1

Zobacz także

Nagroda dla Muzeum Zamkowego
Nagroda dla Muzeum Zamkowego
Dni Pszczyny 2010 - strawa dla ducha i ciała
Dni Pszczyny 2010 - strawa dla ducha i ciała
Jaśniej i bezpieczniej w Golasowicach
Jaśniej i bezpieczniej w Golasowicach
Stypendia sportowe dla zawodników z gminy Pawłowice
Stypendia sportowe dla zawodników z gminy Pawłowice
Rusza przebudowa obiektu mostowego w Suszcu
Rusza przebudowa obiektu mostowego w Suszcu

Komentarze:

treść:
autor:

SQL: 18